Povestea Bucovina

Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare. Compania, cu peste 600 de angajati permanenti, are sediul central in Bucuresti si dispune de retea proprie de distributie la nivel national. Rio Bucovina a implementat si certificat un sistem de management integrat: calitate – mediu – siguranta alimentului, conform ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2009 si ISO 22000:2005.

Fabrica Rio Bucovina din Vatra Dornei functioneaza cu patru linii de productie, capacitatea totala fiind de 36.000 flacoane pe ora. Aici se proceseaza si se imbuteliaza apa minerala naturala Bucovina captata din sursele C7-Secu si F2-Rosu. Apa minerala naturala Bucovina este apa de zacamant si izvoraste natural din cele doua surse, situate in zonele cele mai putin strabatute de om din Romania. Apa minerala naturala plata provenita din izvorul C7 – Secu, aflat la 1.132 m altitudine, strabate prin cadere libera un sistem etans, subteran, fara a intra in contact cu aerul sau cu alti agenti impurificatori. De la captare pana la fabrica din Vatra Dornei, parcursul apei este de cca. 7,5 km. Sursa de apa minerala carbogazoasa F2- Rosu este un foraj de 120 m echipat cu teava de inox si filtre performante. Apa este pompata intr-o conducta de aproximativ 3,5 km lungime, pana la fabrica.

Ajunsa la fabrica, apa minerala naturala Bucovina, atat plata cat si carbogazificata, este supusa unor procedee specifice de microfiltrare, fiind apoi stocata in rezervoare de inox prevazute cu filtre sterile pentru a nu intra in contact cu atmosfera. Sistematic, dupa un program strict sunt prelevate mostre de apa direct de la izvor si din apa ajunsa in fabrica, si se supun analizelor de laborator, masura cu caracter preventiv pentru a elimina orice suspiciune sau posibilitate de contaminare. In sectia de imbuteliere, procesul incepe cu formarea ambalajului. Acestea se formeaza la cald rezultand un flacon steril care se spala automat pe linie cu apa minerala plata, dupa care acestea intra pe linia de umplere. La final, dupa ce in mod automat flacoanele au fost astupate si etichetate, se realizeaza automat baxarea si paletizarea.