Rio Bucovina sustine Legea Apei

Bucuresti, 10 aprilie 2012 – Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producatori de apa imbuteliata din Romania, sustine initativa Legea Apei, prin care se cere modificarea actualei legislatii, in sensul etichetarii corecte si complete a apei imbuteliate, precizand si cantitatile de nitrati pe care apa le are in componenta.
„Oferirea unor produse de calitate si sigure este o preocupare permanenta pentru compania Rio Bucovina, la fel ca si dorinta de a contribui la mentinerea starii de sanatate a consumatorilor, astfel incat, alaturarea acestei initiative este absolut fireasca. Consumatorii trebuie sa aiba incredere in produsele noastre si daca acestia isi doresc sa oferim informatii suplimentare pe eticheta sau vor sa afle mai multe detalii despre originea apei Bucovina, din dorinta de a raspunde cerintelor acestora, noi vom face acest lucru.”, a declarat Camelia Hoinarescu, Director Marketing Rio Bucovina.

Rio Bucovina a inclus informatii despre cantitatea de nitrati si nitriti inca de anul trecut, pe toate etichetele de apa minerala naturala Bucovina. Astfel, pentru apa plata, cantitatea de nitrati este de 5.01 mg/l, in timp ce apa carbogazificata are in compozitie 2.37 mg nitrati/l, iar nitritii, pentru ambele tipuri de apa minerala naturala, sunt sub 0,05 mg/l (date inscrise pe eticheta, conform analizelor Societatii Nationale a Apelor Minerale din Romania – SNAM).
Conform legislatiei in vigoare, HG 1050/2005, limita maxima admisa pentru nitrati este de 50 mg/l. Cu o concentratie de 5,01 mg nitrati/l, apa minerala naturala plata Bucovina se situeaza cu mult sub aceasta limita, fiind certificata de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (IOMC) pentru a fi folosita in alimentatia sugarilor si copiilor mici, in concordanta cu prevederile Ordinului nr. 978/2006 publicat in Monitorul Oficial nr. 707/2006 si a hotararii nr. 1020/2005.

Mai mult decat atat, Rio Bucovina propune ca toti producatorii care comercializeaza apa recomandata pentru prepararea hranei bebelusilor, sa mentioneze pe eticheta si cantitatea de fluoruri din compozitie. Aceasta cerinta este in conformitate cu actuala lege a apei, HG 1050/2005, care stipuleaza ca apa minerala naturala recomandata consumului regulat al sugarilor si copiilor sub 7 ani, sa nu aiba o concentratie de fluor mai mare de 1,5 mg/l. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina contine un procent de 20 de ori mai mic decat cel maxim admis, respectiv de 0,048 mg/l.
Apa minerala naturala Bucovina isi are originea in zacaminte subterane din Vatra Dornei, situate in zone de tip rezervatie naturala, izolate de orice activitate umana, de unde izvoraste in mod natural. Prin continutul sau echilibrat de minerale si compozitia completa a elementelor, apa minerala naturala plata Bucovina asigura exact mineralizarea de care avem nevoie zilnic, fara a exista un exces pe care organismul sa trebuiasca sa-l elimine (un reziduu sec sau total minerale dizolvate de doar 78mg/l). pH-ul de 7,35, egal cu cel al sangelui uman, marcheaza o apa usor alcalina, optima consumului permanent.

***

Despre Rio Bucovina:

Compania Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, a fost infiinta in anul 2006, avand ca obiect principal de activitate imbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum si productia bauturilor racoritoare.
Ulterior, Rio Bucovina isi divesifica activitatea in zona distributiei, iar in prezent, comercializeaza numeroase bunuri alimentare si non-alimentare.
Marcile proprii comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina – apa minerala naturala plata si carbogazificata; La Vitta si Malibu – apa de masa; La Vitta, Malibu, Bon Ton – bauturi racoritoare carbogazoase; Golden Horse – bautura energizanta, La Vitta – produse alimentare.
Rio Bucovina este unicul distribuitor in Romania pentru marcile Zara (paste fainoase) si Becker’s Bester (sucuri naturale de fructe).
Rio Bucovina a implementat si certificat un sistem de management integrat: calitate – mediu – siguranta alimentului, conform ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2009 si ISO 22000: 2005, in parteneriat cu organismul german de certificare TUV CERT, prin TUV HESSEN.