Rio Bucovina este sponsor oficial al festivalului Astra Film Junior 2012

Rio Bucovina este sponsor oficial al festivalului Astra Film Junior 2012, care se desfasoara la Sibiu intre 15 si 18 octombrie, acesta fiind singurul Festival de film documentar din Romania dedicat in exclusivitate copiilor si adolescentilor.

26

Sponsorizarea consta in 5.000 PET-uri de apa minerala naturala plata Bucovina la 0.5 l, precum si premii pentru concursurile desfasurate in cadrul Festivalului.
Principala tema de anul acesta este APA si pentru prima oara, pe langa educatia cinematografica si culturala, cei mici vor avea ocazia sa dezbata si subiecte de educatie ecologica prin intermediul filmului documentar. De asemenea, elevii de scoala primara vor participa la un concurs de desene pe tema apei, iar cei de gimnaziu la un concurs de mesaje ecologice privind protectia apei. Atat desenele, cat si mesajele se primesc doar in PET-uri Bucovina de 0.5 l, principalul obiectiv fiind reciclarea sticlelor de apa oferite in cadrul Festivalului si de a-i implica pe elevi in proiectul ReciclART, pentru care acestia trebuie sa realizeze obiecte de arta cu ajutorul PET-urilor.

Inca de la prima editie, din 2009, Astra Film Junior a fost gandit ca o alternativa la programele TV care incearca transformarea publicului dupa principiul „devin ceea ce vad”. Proiectul urmareste, in plus, indemnarea copiilor de a viziona filme documentare nu numai la televizor, ci si la cinematograf. Pana in prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat, in total, aproximativ 25.000 de elevi.