Hobby-urile ne ajuta sa ne echilibram

Hobby-ul este mai mult decat o forma de petrecere a timpului liber, este si o metoda prin care evadam din cotidian, uitam de micile sau marile probleme din fiecare zi, ne deschidem mintea si sufletul catre alte tipuri de activitati decat cele de rutina, ceea ce ne face mai fericiti chiar si pentru cateva momente.
Indiferent cat suntem de ocupati sau de obositi, trebuie sa ne facem timp pentru noi si pasiunile noastre, pentru ca acestea ne ajuta sa ne gasim echilibrul intre viata profesionala, activitatile zilnice, responsabilitatile de familie si universul nostru interior.
Pasiunile sunt diferite de la o persoana la alta – unele persoane au aceleasi hobby-uri inca din copilarie, cum ar fi colectionarea de timbre, muzica, lectura sau sportul. Altii au descoperit la un moment dat ca le place sa faca fotografii, sa picteze sau sa gateasca si atunci au inceput sa investeasca mai mult timp in pasiunea lor, sa o dezvolte si uneori chiar sa o transforme in profesie.

28

Daca pentru o persoana care traieste la tara munca in gradina reprezinta o activitate zilnica si o sursa de venit, pentru o persoana de la oras, amenajarea gradinii poate fi considerata o pasiune. Dansul, munca in gradina sau orice alta pasiune care ne solicita fizic sunt relaxante pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou si care prin natura meseriei lor nu fac suficienta miscare. Prin faptul ca registrul nostru obisnuit se schimba, iesim din rutina, alungam monotonia si ne intoarcem mai relaxati la serviciu sau la scoala.
Incercati sa va redescoperiti vechile pasiuni din copilarie, luati lectii de dans, inscrieti-va la cursuri de pictura sau olarit, creati-va propriile bijuterii sau haine. Micile pasiuni pot fi marile bucurii care va fac viata mai frumoasa.