Când începem să includem apa în alimentația bebelușilor?

22Hidratarea este esenţială pentru bebeluși în principal din cauza metabolismului accentuat ce duce la pierderea unei cantități mai mari de apă prin transpirație sau urină, funcţiile lor renale nefiind suficient dezvoltate pentru eliminarea toxinelor.
„O atenție specială trebuie acordată apei folosite la prepararea hranei bebelușului. Odată cu începerea diversificării, apa este prezentă în dieta bebelușului sub formă de ceai, supă, creme sau piureuri de legume sau fructe etc. Astfel, dacă bebelușul manâncă echilibrat, după regulile diversificării, aportul zilnic de apă de 200-250 ml este suficient, suplimentarea fiind necesară în perioadele în care copilul pierde mai multa apă: în sezonul cald, în episoadele febrile, diareice etc.  Este necesar să se înțeleagă faptul că și apa folosită la prepararea hranei are o importanță deosebită și trebuie folosită o apă minerală naturală plată, ambalată ultra igienic, fiind astfel exclus riscul de contaminare cu paraziţi, virusuri sau alte microorganisme dăunătoare”, consideră Lector Dr. Lygia Alexandrescu, Președinte al Societății de Educație Nutrițională.
De asemenea, părinții trebuie să verifice etichetele ambalajelor pentru verificarea sursei de proveniență (trebuie sa fie o sursă sigură, obținută prin foraje la mare adâncime), precum si a cantității de nitrați și fluor din compoziție. Mai mult, producătorii și îmbuteliatorii de ape minerale au obligația să aplice etichete speciale pe ambalaje, prin care să avertizeze dacă produsele lor pot fi folosite în alimentația celor mici. Conform legislaţiei în vigoare, ce stipulează că apa minerală naturală este recomandată consumului regulat al sugarilor şi copiilor sub 7 ani, limita maximă admisă pentru nitraţi este de 50 mg/l, iar cea de fluor de maxim 1,5 mg/l.
Este important de știut că este contraindicat consumului apei minerale carbogazificate de către copiii mai mici de 3 ani, deoarece organismul lor nu este suficient dezvoltat. În plus, aceste ape conțin săruri minerale pe care rinichii micuților, insuficient dezvoltați, nu le pot metaboliza.
“O apă minerală naturală plată îmbuteliată ultra-igienic, precum Bucovina, contribuie la menținerea sănătații copiilor, deoarece asigură conservarea proprietăților organoleptice ce garantează calitatea și siguranța apei înainte și după deschiderea ambalajului”, explică Lygia Alexandrescu.
Rio Bucovina a lansat singura apa minerala naturala plata din Romania intr-un ambalaj ultra igienic produs in mediu steril. Ambalajul este special conceput pentru a păstra prospețimea apei minerale naturale plate Bucovina timp îndelungat, in conditii de maxima igiena,  fără a exista pericolul contaminării prin pătrunderea aerului în interior după deschiderea ambalajului și este disponibil, incepand cu luna decembrie a anului trecut  în rețeaua farmaciilor Sensiblu.

Apa minerală naturală plată Bucovina are un reziduu sec de 78 mg/l, acesta fiind cel mai mic conținut de minerale dizolvate dintre toate apele din Romania, indicator deosebit de important când vine vorba de alimentația și hidratarea corectă a micuților. Totodată, prezintă o mineralizare echilibrată, un pH de 7.35, optim consumului permanent şi un conţinut foarte scăzut de fluoruri (0,048 mg/l), nitraţi (5,01 mg/l) şi nitriţi (<0.005 mg/l), cu mult sub valorile maxime admise, în concordanţă cu legislaţia în vigoare.
Datorita proprietatilor sale apa minerala naturala plata Bucovina este certificată si recomandata de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu (IOMC) pentru a fi folosită în alimentaţia sugarilor şi copiilor mici. Folosită pentru prepararea formulelor de lapte, a ceaiurilor și meselor de cereale sau pentru diluarea sucurilor naturale, apa minerală naturală plată Bucovina reprezintă alegerea ideală pentru hidratarea corectă a celor mici.