Apa, element esențial pentru menținerea sănătății copiilor

22 În timpul iernii, cei mici sunt mult mai sensibili la infecții decât adulții, sistemul lor imunitar fiind incomplet dezvoltat pentru a face față infecțiilor specifice – răceala, virozele, rinitele alergice sau bolile copilăriei – ce apar mai ales la interacțiunile cu ceilalți copii (la gradiniță, la joacă, în parc) sau ca urmare a prezenței în locurile aglomerate.
„Sistemul imunitar reprezintă mecanismul prin care celulele își organizează apărarea față de agenții patogeni. Deși se încearcă în permanență menținerea stării de sănătate a copiilor, totuși apar răcelile inerente, specifice vârstei. În aceste perioade sistemul imunitar al celor mici este pus să lucreze mai mult și astfel se dezvoltă anticorpii, iar organismul copilului devine mai puternic. Rolul părinților este acela de a încerca să reducă pe cât posibil intervalul de timp în care acestea se manifestă și să le facă mai ușor de suportat. Odihna, împreună cu o alimentație adecvată pot stimula sistemul imunitar și pe langă consumul echilibrat de proteine, glucide și lipide într-o formă cât mai dietetică și mai apropiată de natural, este esențială hidratarea cu apă de bună calitate și ambalată ultraigienic”, afirmă Lector Dr. Lygia Alexandrescu, Președinte al Societății de Educație Nutrițională.
Fructele si legumele proaspete, cât mai variate, reprezintă o componentă esențială în dieta micuților. Prebioticele contribuie la crearea unui mediu sănătos în intestin pentru a ajuta organismul să lupte împotriva bacteriilor potenţial dăunătoare, sprijinind astfel sistemul imunitar. Acestea se găsesc sub formă naturală în lactatele îmbogăţite, precum iaurtul sau în cerealele integrale, în miere, banane, ceapă, praz, tomate, sparanghel, usturoi sau anghinare. De asemenea, pentru întărirea sistemului imunitar este necesar şi aportul de zinc – cu rol în formarea de noi celule şi enzime necesare pentru a sprijini sistemul imunitar, care poate fi găsit în: carne, crustacee, lapte, brânză, pâine, germeni de grâu. Este indicat totodată ca cei mici să consume o cantitate sporită de lichide, apă minerală naturală plată, ceaiuri, supe calde și sucuri naturale de fructe.
„Apa este un mediu ușor de contaminat, iar igiena apei afectează sănătatea copiilor. O apă minerală naturală plată îmbuteliată ultra-igienic contribuie la menținerea sănătații copiilor, fiind sigură din punct de vedere al riscului contaminării bacteriene. Consumul unei ape minerale naturale plate ambalate ultra-igienic, precum Bucovina, asigură conservarea proprietăților organoleptice ce garantează calitatea și siguranța apei înainte și după deschiderea recipientului, deoarece nu permite pătrunderea aerului în interiorul acestuia”, explică Lygia Alexandrescu.
Rio Bucovina a lansat singura apa minerala naturala plata din Romania intr-un ambalaj ultra igienic produs in mediu steril. Ambalajul este special conceput pentru a păstra prospețimea apei minerale naturale plate Bucovina timp îndelungat, fără a exista pericolul contaminării prin pătrunderea aerului în interior după deschiderea ambalajului și este disponibil, incepand cu luna decembrie a anului trecut în rețeaua farmaciilor Sensiblu.
Apa minerală naturală plată Bucovina prezintă o mineralizare echilibrată, un pH de 7.35, optim consumului permanent şi un conţinut foarte scăzut de fluoruri (0,048 mg/l), nitraţi (5,01 mg/l) şi nitriţi (Microbiologic pură, apa minerală naturală plată Bucovina este o apă oligominerală ce izvorăşte în mod natural din zăcăminte subterane, situate în zone împădurite de tip rezervaţie naturală, izolate de orice activitate umană, animală sau industrială. Originea subterană îi asigură stabilitatea, temperatura şi conţinutul de săruri minerale constante și o protejează de riscurile de poluare, indiferent de condiţiile climaterice de la suprafaţă, fiind alegerea optimă pentru menținerea sănătatii copiilor.