Activitatea fizica regulata ne ajuta sa ne mentinem un stil de viata echilibrat

Pentru mentinerea unui stil de viata echilibrat, este impotant sa facem putina miscare in fiecare zi. Orice forma de miscare este binevenita, pentru ca sportul ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si intr-o forma fizica buna. In plus, in timpul practicarii exercitiilor fizice, productia de endorfine creste, astfel ca ne relaxam si suntem mai bine dispusi.
Daca avem un program solicitant, ce nu ne lasa foarte mult timp liber, putem alege sa facem o plimbare pe jos atunci cand mergem la scoala sau la birou sau cand ne intoarcem seara acasa. Daca vremea este frumoasa, putem face o plimbare de o ora prin parc, putem iesi la joaca cu cei mici sau sa mergem cu bicicleta. In weekend, miscarea nu ar trebui sa lipseasca numanui, pentru ca ne da energie si ne ajuta sa ne detasam pentru un timp de treburile obisnuite.
Forma de sport practicata difera de la o persoana la alta, in functie de varsta, conditie fizica sau stare de sanatate. Unele persoane prefera sa alerge sau sa inoate, altele prefera un sport de echipa, precum fotbalul sau baschetul. Putem sa ne indreptam catre forme mai usoare de sport, precum exercitiile de streching, pilates sau yoga, pe care le putem practica chiar acasa sau catre forme mai distractive, asa cum este dansul.
Este foarte important ca miscarea sa fie insotita si de o hidratare corespunzatoare. Pe masura ce depunem un efort fizic, eliminam apa din organism sub forma de sudoare, sau prin plamani atunci cand respiram. Daca apa nu este inlocuita la intervale regulate de timp, inainte, pe parcursul si dupa activitatea fizica, se poate instala deshidratarea, asa ca nu uitati sa beti apa atunci cand faceti miscare.

30